Yunyang cliff swing

De engste schommels ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Weet je nog de superschommel waar we een paar kranten terug over schreven? Hij is nu open voor publiek, dus wie durft kan er in. Of in één van deze andere huiveringwekkend hoge schommels.

Hij moest eerst nog even worden getest, de regenboogkleurige schommel boven de Yunyang Longgang klif in China. Maar afgelopen donderdag mochten de eerste bezoekers zich op laten hijsen. Eerst honderd meter omhoog (ongeveer twee keer zo hoog als het hoogste punt van de Goliath in Walibi). En dan keken ze aan de andere kant 700 meter (dus veertien keer zo hoog als de Goliath) de diepte in. Dat ziet er zo uit:

De Yunyang Longgang Cliff Swing is met stip de hoogste schommel ter wereld. Maar deze zijn ook niet mis…

Nevis Schommel

Toen de Yunyang schommel er nog niet was, was de Nevis Swing in Nieuw Zeeland de hoogste ter wereld. Je hangt er 160 meter boven de grond en bereikt een snelheid van meer dan 120 km/u. Zodra je tien jaar oud bent mag je erin, ten minste, als je je vader of moeder meekrijgt. Die kun je het volgende filmpje dan misschien beter niet laten zien:

Giant Canyon Schommel

De maker van deze schommel, Steve Beckley, is zelf één keer in z'n eigen attractie gestapt. Daarna durfde hij er nóóit meer in, zo eng vond-ie het. Dat klinkt weinig geruststellend...

 

Haiku Stairs Schommel

Op Hawaï staat een trap met 3.922 treden. Het is verboden om de trap te beklimmen, en toch moeten reddingswerkers er jaarlijks tientallen ondeugende wandelaars vanaf redden. In 2016 stond er langs de trap plotseling een schommel. Voordat het levensgevaarlijke bouwsel van kettingen werd afgebroken, viel er bijna iemand vanaf. Niet bepaald een aanrader dus. 

Schommel in de wolken

Deze schommel in Ecuador werd heel bekend nadat een foto ervan viral ging. Sindsdien willen Instagrammers wereldwijd een foto van zichzelf op de schommel naast het boomhutje. Hij hangt namelijk bovenop een berg, op een hoogte van 2640 meter, en het uitzicht is er fantastisch. 

Amsterdam Toren schommel

Leuk hoor, al die attracties in verre vakantie-oorden. Maar door corona kom je voorlopig vast niet zo ver. Maar waarom zou je ook eigenlijk naar Amerika of Nieuw Zeeland afreizen als je eigen hoofdstad de hoogste schommel van Europa heeft? Honderd meter boven de stad, vanaf de Amsterdamtoren, kun je al schommelend de skyline van Amsterdam bewonderen. En als je ouders niet mee durven, parkeer je die gewoon in het panoramarestaurant met een kopje koffie. 

Anderen lazen ook: Supersnelle Ferrari-achtbaan in Spanje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Omg echt eng ik zou flouw vallen :(

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.