Gelaarsde Poes Credit René Castelijn

De Gelaarsde Poes: van theater naar tv

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Het regende maar sterren voor theatervoorstelling De Gelaarsde Poes. Ook Kidsweek gaf er vijf. Zelden lachten we zo hard. Niet zo gek dus dat er nu een speciale bewerking voor tv is gemaakt.

‘Vroeger gebeurde dat vaker’, vertelt Maarten Heijmans die de gelaarsde poes speelt. ‘Toen was er nog niet zoveel op tv. Ik vind het leuk dat deze oude traditie weer terugkomt.’ Het is niet zo dat je gewoon de theatervoorstelling voorgeschoteld krijgt. Er zijn speciaal sets gebouwd waarin de verschillende scènes worden gespeeld. ‘Dat scheelt een hoop snelle wissels op het toneel’, vertelt Maarten.

Zweet deppen

Toch gutste het zweet de acteurs van het lijf. Tijdens de opnames was het namelijk dertig graden. ‘Stonden we daar in de studio onder warme lampen met ons kostuum aan. Het was een soort sauna. Er was speciaal iemand die de hele tijd het zweet van ons lichaam kwam deppen. Anders ziet het er toch een beetje gek uit, al die oververhitte mensen op 1 januari.’ Als je goed kijkt, kun je volgens Maarten misschien nog wel een druppeltje zien.

Toch weer een poes
Om een goede poes te spelen, heeft de acteur eindeloos veel kattenfilmpjes op YouTube bekeken. ‘Eigenlijk wilde ik een kat in huis nemen, maar ik ben allergisch. Katten zijn zo leuk omdat ze iets arrogants hebben. Ze kijken alsof zij de baas zijn over de mensen. Dan is grappig als ze door de mand vallen.’ Als hij mocht ruilen met een andere rol in de voorstelling zou hij weer voor een poes kiezen. ‘De sexy Thaise poes May Tong. Maar ook prinses Wendy lijkt me leuk om te spelen. Of de koning, die praat zo raar!’  

De Gelaarsde Poes is op 1 januari om 18.50 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben er ook naartoe geweest! En natuurlijk geef ik ook 5 sterren!! Juichen Duimomhoog Blij

Wel leuk ik ben zelf naar het theater de gelaarsde poes geweest nu kan ik hem nog een keer kijken Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.