jvhj2019

De kanshebbers voor Jongere van het Jaar 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Ieder jaar maken zeven jongeren kans op de 7Days Jongere van het Jaar-award. Ze hebben dit jaar allemaal iets bijzonders gepresteerd. Dit zijn de kanshebbers!

emreEmre Hoogduijn (18)

Emre valt op jongens en vertelde dat aan zijn familie op pakjesavond 2017. Vóór die tijd had hij het niet aan zichzelf willen toegeven. Het idee dat het eigenlijk niet kon, vanwege zijn deels Turkse komaf, zat te diep. Maar als Emre eerder een (niet-westers) voorbeeld had gehad, was hij misschien al veel eerder uit de kast gekomen. Daarom helpt hij nu andere jonge LHBTI+’ers. Via social media kunnen ze met hem in gesprek gaan.

ambrienAmbrien Moeniralam (17)

Ambrien (17) uit Amsterdam verzamelt intimiderende opmerkingen en tekent die later met stoepkrijt op straat. Op Instagram plaatst ze daar foto’s van. Het is niet oké dat zulke dingen worden geroepen en dat wil ze zoveel mogelijk mensen laten weten.

stijnStijn Warmenhoven (18)

Stijn bracht tienduizenden jongeren op de been als hét gezicht van Youth for Climate, de klimaatbeweging die hij met medescholieren begon. Het doel: het klimaat op de (politieke) agenda, en wel NU!

saraSara Dol (18)

Sara werd uitgeroepen tot Beste TikTokker. Ze mocht toffe artiesten interviewen, won een Best Social Award, bracht een boek uit en mocht haar favoriete artiest, Shawn Mendes, ontmoeten.

nketiaN'ketia Seedo (16)

N'Ketia verraste zichzelf én de wereld door medaille na medaille te winnen met sprinten. Sinds september traint ze in Papendal om mee te mogen naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio met het damesestafetteteam. Omdat ze dit jaar zo hard heeft gelopen, is er een deur opengegaan.

shahineShahine El-Hamus (19)

Shahine speelde de sterren van de hemel in de bioscoopfilm De Belofte van Pisa. De goede recensies en uitverkochte zalen had hij niet durven dromen. De opnames voor een nieuwe Videoland-serie waarin El-Hamus de hoofdrol speelt zijn net begonnen. De serie is pas volgend jaar te zien.

stienStien den Hollander (18)

Stien den Hollander stond als rapper S10 op grote podia en brengt een eigen album uit. Ze stond al in Carré, had twee eigen grote shows in de Melkweg en Paradiso en stond in AFAS Live in het voorprogramma van Kraantje Pappie.

Heb jij een favoriet en wil je ook stemmen? Dat kan hier.

Anderen lazen ook: Dier van het Jaar 2019 is... egel Five!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hele leerzame tekst

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.