Kerstbalbonbons
TV

De keuken in met CupCakeCup

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Haal je bakschort maar tevoorschijn want CupCakeCup gaat weer van start. Dit keer wordt er gezocht naar het beste bakduo van Nederland. Zelf kun je ook aan de slag, want chef Rémy heeft een bijzonder recept voor thuis: kerstbal-bonbons 

Benodigdheden

Bonbonvorm bol
Bakpapier
Pan met dikke bodem
Gasbrandertje
Spatel

Ingrediënten 

Rode en groene cacaoboter
Witte chocolade
Botercrème

Maak de vorm vetvrij met een droge theedoek. Wrijf de helft van de cups in met de cacaoboter. Laat een paar minuten staan zodat het hard wordt. Zet de vorm daarna op een vel bakpapier. Smelt de witte chocolade en giet het in de vorm. Strijk glad en zet de vorm ondersteboven op het bakpapier zodat eruit drupt en er een klein laagje in de vorm overblijft. Laat de vorm weer even vijf minuten staan zodat de chocolade hard wordt.

KerstbonbonVul een spuitzak met botercrème (eventueel met een smaakje) en spuit het in de vorm. Giet daar weer een laagje witte chocolade overheen en strijk glad. Zet de vorm een kwartier in de koelkast. Daarna kun je ze zo uit de vorm halen. Verwarm de onderkant van een stevige pan met het gasbrandertje (vraag eventueel je ouders om te helpen). Wrijf daar de onderkant van een rood chocoladebolletje overheen zodat het een beetje smelt. Plak het voorzichtig en precies op de witte helft. En je kerstbalbonbon is klaar!

CupCakeCup is vanaf 21 december om 18.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Anderen lazen ook: CupCakeCup-winnares Isa geeft tips

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind de stuken die julie schrijfen heel leuk ga zo door

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.