Unsplash

De Kindertelefoon bestaat 40 jaar: 8 weetjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Praten over pesten, ruziënde ouders en verkering. Vandaag bestaat de Kindertelefoon veertig jaar! Al die tijd helpen ze kinderen met hun problemen. Maar wist jij dit al over deze allemansvriend?

1. Bij de Kindertelefoon werken 500 (!) vrijwilligers. Dat zijn mensen die het leuk vinden om met kinderen te bellen. Ze kunnen heel goed luisteren en hebben speciale lessen gehad om tips te geven.

2. Vorig jaar voerde de Kindertelefoon 128000 gesprekken! In totaal werd er 34362 uur lang gebeld met kinderen.

3. Naast bellen kun je ook chatten met de Kindertelefoon. Via de website kun je een gesprek starten.

4. Er bellen en chatten meer meisjes dan jongens met de Kindertelefoon. Als jongens willen praten dan bellen ze liever dan dat ze chatten.

5. De allereerste Kindertelefoon kwam in 1979 in Amsterdam. Bellen kostte toen 0,25 cent, inmiddels zijn de gesprekken helemaal gratis.

6. De Kindertelefoon heeft zeven kantoren door heel Nederland. Maar als je belt gaan niet bij al deze kantoren de telefoons rinkelen. Een computersysteem verdeeld de gesprekken over alle telefoons, waardoor je belletje precies bij één vrijwilliger uitkomt.

7. Veel kinderen denken dat je alleen naar de Kindertelefoon mag bellen als er iets erg is gebeurd. Maar dat is helemaal niet waar! Je mag ook bellen over hele andere dingen, bijvoorbeeld als je je rot voelt of bang bent dat je teveel games speelt. Het moeten wel serieuze onderwerpen zijn. Voor de grap bellen, is niet de bedoeling.

8. Je kunt bellen over héél veel dingen, bijvoorbeeld over pesten, kindermishandeling, liefde, ouders, school en je eigen lichaam. Vorig jaar belde de meeste kinderen om over pesten te praten.

Wil jij ook met de Kindertelefoon? Elke dag van 11:00 tot 21:00 uur kun je gratis en anoniem bellen naar 0800 - 0432. Chatten kan via de website.

Anderen lazen ook: Documentaire Luister over De Kindertelefoon.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps