De leukste spellen voor thuisblijvers (deel 1)

Heerlijk zo'n kerstvakantie maar er is vrij weinig te doen door alle maatregelen. Dit is dus de ideale tijd om nieuwe spelletjes uit te proberen. Kidsweek geeft de leukste spellentips voor binnenblijvers.

Door Redactie
spelletjestips

Snelle kaartspelletjes

Dol op groente én kaarten? Dan is Point Salad een voltreffer. Je moet op een slimme manier een heerlijke salade in handen krijgen om te winnen. Het is eenvoudig te leren. En omdat je op veel manieren punten kunt scoren, is elk potje weer smullen. Extra voordeel is dat je het al met twee spelers kunt doen.

Als je meer van sushi houdt, dan kun je kiezen voor Sushi Go. Ook dat is een kort en simpel kaartspelletje. Het eerste rondje moet je nog even wennen, maar daarna smaakt het snel naar meer.

Valse Motten is vooral geschikt voor echte valsspelers. Dat mag namelijk. Tenminste, zo lang je niet gepakt wordt door de bewakingskever…

Een meer strategisch kaartspel is Skyjo. Je moet goed nadenken over welke kaarten je verzamelt, ruilt of neerlegt. Zodra een speler al zijn kaarten laat zien, is het spel meteen afgelopen. Je moet dus nog goed opletten ook. Tip: zeg vooral tegen je ouders dat je door dit spel oefent met rekenen!

Informatie: Deze kaartspellen kosten tussen de € 10 en € 15. Een potje duurt ongeveer een kwartier.

Minecraft als bordspel

Minecraft: Builders & Biomes is geweldig als je thuis niet te lang achter de computer mag zitten. Het is Minecraft, maar dan als bordspel! Je moet steeds weer nieuwe werelden ontdekken. De kunst is om de beste blokken voor de neus van de andere spelers weg te kapen. Door met die blokken slim te bouwen, verdien je punten. Met de meeste punten win je natuurlijk het spel.

Dat klinkt misschien eenvoudig, maar de andere spelers proberen je dwars te zitten. Bovendien moet je soms donkere holen in, vol zombies en andere gevaarlijke monsters. Je diamantzwaard komt dus goed van pas. Wie dapper vecht, kan mooie beloningen winnen. Vaak zijn spelletjes die zijn afgekeken van een computergame niet zo goed. Het Minecraft-bordspel zit gelukkig goed in elkaar. Het duurt wel even voor je alles snapt, maar dan heb je er ook veel speelplezier van.

Informatie: Minecraft: Builders & Biomes kost ongeveer € 30, een potje duurt ongeveer een uur.

Met speciale dank aan Schaak en Gowinkel Het Paard Amsterdam.