Guiness Book of World Records

De meest gekke wereldrecords van dit jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ze zijn gek, over de top, bizar en raar: de records in het Guiness World Records 2020. Het grote boek vol wereldrecords kwam deze week uit.

Wij pikten er een paar records voor je uit.

De grootste hoelahoep ter wereld

De Amerikaanse circusartieste Getti Kehayova is kei met een hoelahoep. Ze is de vrouwelijke recordhouder van het draaien van het hoelahoepen met de grootste ter wereld. De omtrek van het gevaarte was meer dan vijf meter. Dat is 18 keer zo groot als een gewone hoelahoep. 

Guiness Book of World Records

Het vaakst iemand optillen

Iemand optillen is vaak hartstikke zwaar. Maar niet voor Cheick Ahmed al-Hassan Sanou. Deze krachtpatser presteerde het om een vrouw maar liefst 82 keer in één minuut boven zijn hoofd op en neer te tillen.

Het verste boogschieten met je... voeten

De Amerikaanse Brittany Walsh is recordhoudster van de verste pijl ooit geschoten met een... boog in haar voeten. Ze schoot de pijl 12 meter verderop! Probeer dat thuis maar niet uit.

Guiness Book of World Records

De meest getatoeëerde man ter wereld

Eén of twee tattoos vinden sommige mensen mooi. Maar de Australische Lucky Diamond Rich kon het niet bij een paar tatoeages laten. Hij is de meest getatoeëerde man ter wereld. Van top tot teen zit hij onder zwarte tekeningen. Wat vind jij ervan?

De meeste rondjes draaien onder water

De Amerikaanse Ariana Liuzzi is een echte zeemeermin. Zij won haar record door in totaal 32 keer onder water rondjes te draaien in één minuut. Zou ze hier niet ontzettend duizelig van worden?

Guiness Book of World Records

Als rolstoelrijder een enorme skate-ramp rijden

Niet kunnen skaten omdat je in een rolstoel zit? Daar moet de Amerikaanse Aaron Fotheringham niks van weten. Hij kreeg een plek in het boek omdat hij als rolstoelrijder de verste sprong op een skate-ramp (schans) maakte. Heel knap!

Anderen lazen ook: Beestachtig knappe wereldrecords.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wowwwwwwwwwwwww

Wow zou mij nooit Lukken haha Blij

Zozo dat is knap

wow dat is vet gaaf

Ik gebruik het voor een spreekbeurt.

Ik vind dit zo leuk, echt alles is zo cool

kan ik ook haha easy

leuk maar ik wil ook een record vestigen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.