moderne prinses

De 'moderne prinses' als voorbeeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

Een moderne prinses is vrolijk, leeft gezond, is altijd vriendelijk, creatief en ze geeft nooit op! Dat is de uitkomst van een onderzoek van filmstudio Disney naar de kenmerken van een moderne prinses. 

De filmstudio maakte een heleboel prinsessenfilms, zoals Sneeuwwitje, Assepoester, Rapunzel en Belle en het Beest.

Eigenschappen

De prinsessen uit die films zijn populair en geliefd bij meisjes over de hele wereld. Ze zijn daardoor een belangrijk rolmodel: dat betekent dat meisjes graag willen zijn zoals zij. Door het onderzoek van Disney is nu duidelijk welke eigenschappen daarvoor belangrijk zijn.

Avontuurlijk

De 'moderne prinses' is niet alleen vrolijk, altijd vriendelijk en creatief. Ze gelooft in zichzelf, is moedig, avontuurlijk zoals Rapunzel en zelfverzekerd zoals Tiana (uit De Prinses en de kikker).

Een opvallende uitkomst is dat bijna alle meisjes die meededen aan het onderzoek het allerliefst op hun eigen moeder wilden lijken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Prinsessen in de sneeuw of René schrijft liefdesbrief naar prinses Ariane (en krijgt antwoord).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook