Fisherman’s boat (Lelystad), door Karel Ton

De mooiste dronefoto's van Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Bijzondere foto's van Nederland die hoog vanuit de lucht zijn gemaakt. Minister Cora van Nieuwenhuizen maakte gisteren de winnaars bekend van de fotowedstrijd Drone120.nl. Ze was blij dat de fotografen hebben laten zien dat ze hun drones op een veilige manier gebruiken. 

De fotowedstrijd Drone120.nl werd georganiseerd door Dronewatch, KIJK en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Er kwamen 542 inzendingen binnen.

Goede voorbeeld

De naam Drone120.nl verwijst naar de maximaal toegestane vlieghoogte van hobby-drones: 120 meter boven de grond. De organisatoren waren blij dat de inzenders zich daaraan gehouden hadden. Daarmee zouden ze het goede voorbeeld geven aan andere amateur-dronevliegers.

Deze foto van Jeroen van Midden van een windmotor in Zaandam won de juryprijs

Herkules Windmotor (Zaandam), door Jeroen van Midden.

Dit landschap in Tholen (Oud-Vossemeer) van Gerbert Kannekens is de publiekswinnaar

Landschap Tholen (Oud-Vossemeer), door Gerbert Kannekens.

Hieronder twee van de zeven foto's die een eervolle vermelding kregen: schaduw in galop in Katwijk aan Zee van Johan van Boven en daaronder windmolens in Noordoostpolder van Sander Coppens

Schaduw in galop (Katwijk aan Zee), door Johan van Boven.

Windmolens Noordoostpolder, door Sander Coppens

Anderen lazen ook: Poepende meeuwen aangepakt met drones.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.