nederlandse handballers

De mooiste foto's van Nederlandse sporters in 2019

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het einde van 2019 is in zicht. Tijd om terug te blikken. Dat doen we met een aantal bijzondere sportfoto's. De Nederlandse sporters hebben namelijk een behoorlijk goed jaar achter de rug. Kijk je mee?

Ajax is niet de beste van Europa, wel van Nederlandajax kampioen 2019

In 1995 won Ajax voor het laatst de Chamions League, toen nog de Europacup I. Lang leek het erop dat de Amsterdamse ploeg dit jaar de befaamde beker mee naar huis zou nemen. Ze wonnen namelijk van grote clubs zoals Juventus en Real Madrid. Helaas verloor Ajax de tweede halve finale met 3-2 waardoor ze uitgeschakeld werden. In de Eredivisie was Ajax wel de sterkste club en werden ze voor de 34e keer kampioen. Die prijs droegen ze op aan oud-speler Nouri, die met rugnummer 34 speelde.

Oranje leeuwinnen Vrouwenvoetbal winnen zilver op WK Vrouwenvoetbaloranje leeuwinnen finale 2019

Inmiddels zijn de Oranje leeuwinnen blij met hun zilveren plak. Maar net na het verliezen van de finale van de Amerikaanse vrouwenvoetballers stonden ze er flink verdrietig bij.

Nederlandse handbalvrouwen schrijven geschiedenisnederlandse handballers

De Nederlandse handbalvrouwen vieren hun overwinning op het WK handbal in Japan. Het team won met maar één punt verschil van Spanje en daarmee schrijven ze geschiedenis. Het is namelijk de eerste keer ooit dat ze een WK winnen!

Max Verstappen wint Formule 1verstappen wint formule 1

Niet één keer, niet twee keer, maar wel drie keer won Verstappen dit jaar een Formule 1-race! Bij de races in Brazilië, Maleisië en Mexico reed-ie als eerste over de finish en nam-ie de flinke trofee in ontvangst. Het is Max zijn beste seizoen ooit: hij eindigde als derde in het algemeen klassement.

Sifan Hassan wint goud op WK-atelieksifan hassan 2019

Begin oktober wint Sifan Hassan goud op de finale 1500 meter in Doha, Qatar. En daar is ze - terecht - heel blij mee zoals je ziet. Als kers op de taart werd ze ook nog Sportvrouw van het Jaar 2019.

Annemiek van Vleuten is wereldkampioen wielrennenannemiek van vleuten

Annemiek van Vleuten is Nederlands wielrenner em won in 2017 en 2018 al het wereldkampioenschap tijdrijden. In 2019 voegde ze daar de wereldtitel op de weg aan toe.

Michael van Gerwen is wereldkampioen dartsmichael van gerwen

Michael van Gerwen won de finale van het WK darts in Londen. In die finale versloeg hij de Engelsman Michael Smith. In zijn woonplaats Vlijmen werd Van Gerwen begin 2019 gehuldigd.

Mathieu van der Poel wint Amstel Gold Racemathieu van der poel

De wedstrijd in de Zuid-Limburgse heuvels leek eigenlijk al gelopen. Maar er volgde een waanzinnig einde. Van der Poel wint toch de Amstel Gold Race en is daarmee de eerste Nederlander in 18 jaar die deze race wint. Zijn vader, Adrie van der Poel, won ook ooit deze wedstrijd. Dat is alweer even geleden want hij won hem in 1990. In december kreeg Van der Poel nog een prijs uitgereikt: hij werd Sportman van het Jaar 2019.

Suzanne Schulting wint dubbel goud WK shorttracksuzanne schulting

Schulting is regerend wereldkampioen én dit seizoen succesvol in de wereldbeker. Ze won goud in het Japanse Nagoya op de 1500 meter en goud op de 1000 meter in Salt Lake City.B egin december won ze de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijd shorttrack in Shanghai. Schulting bleef de Zuid-Koreaanse Seo Whi Min voor en ging met goud naar huis.

Sven Kramer wordt voor de 10e keer Europees kampioen

sven kramer kampioen 10e keerSven Kramer toont trots zijn prijs na afloop van de Europese kampioenschappen schaatsen allround. De schaatser wint voor de tiende keer de Europese titel allround!

Anderen lazen ook: 7 weetjes over Nederlandse handbalvrouwen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps