Strand Duindorp. Foto ANP

De Noordzee én het strand worden schoner

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Eindelijk eens goed nieuws over het milieu. Op onze stranden ligt steeds minder afval! Hoe dat komt? Doordat ook de Noordzee schoner wordt. Dat zegt Stichting de Noordzee, die er onderzoek naar deed.

Vergeleken met tien jaar geleden ligt er een kwart minder afval op het strand. 'Dat is goed nieuws en geeft hoop', zegt één van de onderzoekers. 'Laten we alles op alles zetten om deze trend voort te zetten en een einde te maken aan afval in de Noordzee.'

Ballonnen

Tussen 2001 en 2010 werden gemiddeld 388 stuks afval per honderd meter aangetroffen. En in de periode tussen 2011 en 2020 daalde dat naar 282. Vooral ballonnen en afval van visserij (zoals stukken visnet) lag minder rond te slingeren op de stranden.

Statiegeld op plastic flesjes

Toch drijft er nog steeds teveel afval op zee. Daarom is Stichting De Noordzee blij dat er statiegeld komt op kleine plastic flesjes (juli dit jaar). Ze hopen dat daarmee het aantal plastic doppen op het strand zal verminderen.

Anderen lazen ook: Zeldzame zwarte zeehond gevonden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps