Matthieu van der Poel
Foto's

De Olympische Spelen in foto’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Corona, een hittegolf en slecht communicatie. Het zit de Nederlandse sporters niet mee deze Olympische spelen. Toch gebeurden er tot nu toe ook een paar leuke dingen.  

De handboogschutters Gabriela Schloesser en Steve Wijler wonnen als eerste Nederlanders zilver. Ze konden in de finale net niet winnen van Zuid-Korea. Toch lijken ze op deze foto erg blij met hun tweede plek.

Handboogschutters met zilver

Annemiek van Vleuten was nog blijer toen ze bij het wielrennen over de finish kwam. Ze dacht namelijk dat ze eerste was geworden. Niemand had haar verteld dat er vóór haar al iemand klaar was. Oeps! Dan maar een zilveren medaille.

Annemiek van Vleuten denkt dat ze wint

Tennisser Julien Royer had nog meer pech. In het vliegtuig naar Tokyo was iemand besmet met corona, waardoor er al vier sporters en twee begeleiders positief getest zijn op het virus. Ook Royer. De zes pechvogels zitten nu dus allemaal vast op hun hotelkamer.

Julien Royer

Nog zo’n oeps had mountainbiker Mathieu van der Poel. Hij dacht dat er een plankje achter een grote steen zou liggen waar hij vanaf kon fietsen. Maar dit plankje was weggehaald! Waar alle andere sporters van de steen afsprongen met hun mountainbike viel Van der Poel zes meter naar beneden. In het ziekenhuis bleek dat hij niks had gebroken, maar de race heeft hij niet meer kunnen uitrijden.

Matthieu van der Poel valt

Gelukkig gebeurden er gisteren ook nog leuke dingen. Zwemmer Arno Kamminga is hier ontzettend blij met zijn tweede plek op de honderd meter schoolslag.

Arno Kamminga is blij met zilver

De zestienjarige Skatekeet wist de finale skateboarden helaas niet te bereiken. Wel is ze zelf trots op hoe ze het heeft gedaan. De winnaar was de Momiji Nishiya (13). Ze wordt op deze foto gefeliciteerd door Rayssa Leal, de ook dertienjarige nummer twee. ‘Logisch dat zij beter waren’, vindt Keet. ‘Jonge kinderen kennen geen angst.’

Winnaars Skateboarden

Anderen lazen ook: 13-jarige skateboardster wint goud.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook