Olympische Spelen

De Olympische Spelen gaan dit jaar niet door

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Deze zomer zouden in de Japanse stad Tokio de Olympische Spelen gehouden worden. Omdat zoveel landen op de wereld last hebben van de uitbraak van het coronavirus, gaan ze dit jaar niet door.

Vandaag werd bekend dat de Olympische Spelen uiterlijk in de zomer van 2021 gehouden worden. Dat lieten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse premier vandaag weten.

Sporters

De organisatoren denken dat ze de Spelen niet goed kunnen voorbereiden nu zoveel landen bezig zijn met de coronacrisis. Veel sporters waren al hard aan het trainen. Anderen hadden al laten weten dat ze het niet verstandig vonden om het evenement door te laten gaan.

Uitgesteld

De Olympische Spelen zijn nog nooit eerder uitgesteld. Wel werd het grootste sportevenement ter wereld wel eens afgelast. Dat was tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. 

De nieuwe data van de Spelen zijn nog niet bekend.

Anderen lazen ook: Het virus houdt niet van lente en andere corona-onzin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het goed

Jammer dat de Olympische Spelen niet meer door gaan. ☹️

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.