Beeld ANP

De regels blijven net zo streng, ook met kerst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dikke kans dat ook bij jou thuis gisteravond om 19 uur iedereen even stil moest zijn. Tijdens de persconferentie vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge over de coronamaatregelen. Ze hadden geen goed nieuws.

Er zijn nog steeds veel besmettingen en dat is niet de bedoeling. En dus blijven de coronaregels  net zo streng als nu. Mondkapjes blijven dus verplicht, mensen moeten zoveel mogelijk thuis werken en restaurants en cafés blijven gesloten.

Kerst

Veel mensen hoopten dat de minister-president zou vertellen dat er met kerst iets meer mag dan nu. Maar dat deed hij niet. Ook met kerst mogen er maximaal drie mensen thuis op bezoek komen. De premier waarschuwde zelfs nog extra. Als het aantal besmettingen niet snel terug loopt, komen er misschien nog vóór kerst nieuwe, nóg strengere regels.

Er komt geen langere kerstvakantie. Sommige adviseurs van de regering wilden dat graag. Als iedereen een week langer thuis blijft, verspreidt het coronavirus zich minder, denken zij. Maar veel scholen vinden de langere kerstvakantie juist geen goed idee. Ze zijn bang dat leerlingen een achterstand oplopen.

Anderen lazen ook: Coronavirus zorgt ook voor goed nieuws.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oke ik ben het met je eens Joris... :
Want, je mag helemaal niets doen. :
echt saai! ^﹏^ :
______________________________:

ja je hebt gelijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps