Fot ANP

In de regen voor het klimaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Duizenden mensen liepen vandaag in Amsterdam mee in een grote mars. Ze kwamen uit alle uithoeken van ons land en trokken zich niets aan van het onstuimige weer. Zo belangrijk is voor de demonstranten het onderwerp van hun mars: de opwarming van de aarde. De klimaatmars in woord en beeld.

Foto @GroenLinksZeistDe demonstranten kwamen op allerlei manieren naar de hoofdstad. Met energiezuinige bussen. Op de fiets. Met de trekker. Ook de treinen naar Amsterdam zaten boordevol. Sommige mensen konden niet eens mee, lieten ze op social media weten.

De mars was georganiseerd door Greenpeace samen met andere organisaties als Milieudefensie en Oxfam Novib. Zij schatten het aantal deelnemers op 40.000. Rond één uur was het al superdruk op de Dam. Er waren optredens van onder andere Claudia de Breij en Typhoon en er waren toespraken.
Foto ANPOm twee uur begon de optocht. Een lange sliert mensen liep via de binnenstad naar het Museumplein. Ze droegen borden met leuzen zoals 'Red de aarde' en 'Hoe ziet mijn wereld eruit als ik zo groot ben als jij?'. De demonstranten vinden dat de politiek dringend strenge maatregelen moet nemen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. In de stoet liepen veel BN'ers mee zoals Paul de Leeuw, Georgina Verbaan, prinses Irene en meerdere politici. De stemming was goed en alles verliep rustig. Rond een uur of half vier ging iedereen weer naar huis, kletsnat en koud.
Foto ANPHet is trouwens een drukke demonstratieweek. Komende donderdag (14 maart) is er weer een mars voor het klimaat, ook weer in Amsterdam. Die is speciaal voor jongeren en wordt georganiseerd door Youth for Climate. En een dag later gaan de leraren staken, voor meer salaris en minder stress. Die demonstratie is op het Malieveld in Den Haag.

Anderen lazen ook: 32.000 scholieren spijbelen voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.