SpaceX Tesla ruimte raket

In de ruimte zweeft een auto met een pop erin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Je leest het goed. In de ruimte zweeft een knalrode auto. In Amerika is een gloednieuwe raket begonnen aan een proefvlucht. Met aan boord een rode Tesla.

Duizenden space-fans waren bij de lancering aanwezig. Ze gingen compleet uit hun dak. De Falcon Heavy is het nieuwste project van Elon Musk. Hij is de baas van autobedrijf Tesla. Musk wil dolgraag op expeditie in de ruimte, om uiteindelijk Mars te bereiken. Hij hoopt dat de testraket Falcon Heavy hem daar een stapje dichterbij gaat brengen.

Pop en space-muziek

En Elon Musk zou Elon Musk niet zijn, als hij er niet voor zou zorgen dat zijn raket een bijzondere in zijn soort is. De Falcon Heavy is één van de krachtigste raketten ooit die de ruimte is ingegaan. Maar het grootste spektakel is natuurlijk die knalrode elektrische sportauto aan boord, die de ruimte in is geschoten. Inclusief een pop achter het stuur met een ruimtepak aan. En in die auto draait ook nog eens toepasselijke muziek: Space Oddity van David Bowie. 

Maar waarom zou iemand een auto de ruimte in willen sturen? Dat is eigenlijk meer een stunt. 'Wij hebben gekozen voor een lading die ons een goed gevoel bezorgt', aldus Musk. 

Bekijk hieronder de beelden van de lancering!

Man op Mars

En het doel van dit alles? Met de Falcon Heavy wil Elon Musk in de toekomst mensen op Mars zetten. Dit jaar al zou de raket twee ruimtetoeristen naar de maan moeten brengen. Na een baan om de maan keert de Falcon Heavy - als het allemaal goed gaat - terug naar de aarde.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Nederlander in de ruimte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

OMG ik wil ECHT NIET van de aarde af ik zal echt denken dat ik zou sterven daar in de ruimte

Ik heb er live naar gekeken :D

raaaaaaaar

En wat als je daar op de maan staat, en de raket haalt je niet terug naar de aarde?!?!

dikke Tesla roadster Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.