Beeld ANP

De 'smerigste man ter wereld' is overleden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In Iran is Amou Haji overleden. Hij was vooral bekend omdat hij zich al meer dan een halve eeuw niet had gewassen. Hij is 94 jaar oud geworden.

Amou weigerde onder de douche te gaan omdat hij dacht dat hij daar ziek van zou worden, vertelde een dorpsgenoot tegen journalisten. Een paar maanden geleden hadden zijn dorpsnoten genoeg van de vieze lucht die hij verspreidde en namen ze hem mee voor een flinke wasbeurt.

Vier sigaretten

Er deden altijd veel verhalen de ronde over Amou. Volgens de Teheran Times ging hij na een moeilijke jeugd als kluizenaar leven. Hij dronk elke dag vijf liter water en hij rookte liefst vier sigaretten tegelijk.

Kapper

Van naar de kapper gaan hield hij niet. Als zijn haar te lang werd, brandde hij het teveel af boven een kampvuur. In 2013 werd een korte documentaire gemaakt over zijn leven. In die film werd hij uitgeroepen tot ‘smerigste man ter wereld’.

Beeld ANP

Anderen lazen ook: Lekker vies. Alles over lichaamssappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook