Kinderjury 2017 kanshebbers bekend

De tien kanshebbers op de Kinderjury-prijs 2017

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Negen kinderboekenschrijvers konden vanmorgen heel hard juichen, want hun boek is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017. Tosca Menten kon zelfs dubbel zo hard feestvieren: zowel Dummie als Siem Subliem maken kans op een prijs!

Dit jaar stemden er maar liefst 29.851 kinderen op hun favoriete boek en dat is ruim 20% meer dan vorig jaar. Deze tien boeken kregen de meeste stemmen:

De kanshebbers in de leeftijdsgroep 6-9 jaar zijn:

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre – Marte Jongbloed
De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen – Andy Griffiths, Terry Denton
Fantasia XI De duistere driemaster - Geronimo Stilton
MaanMysterie – Paul van Loon
Siem Subliem en het ei van Jannes – Tosca MentenKinderjury 2017 kanshebbers bekend

De kanshebbers in de leeftijdsgroep 10-12 jaar zijn:

100% Coco: New York – Niki Smit
Costa Banana 2: De ongelooflijke Ravi Ravioli – Jozua Douglas
Dagboek van een muts 10: Puppy Love – Rachel Renée Russell
Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl – Tosca Menten
Het leven van een Loser 10: Ff offline – Jeff KinneyKinderjury 2017 kanshebbers bekendWelke twee boeken (één in elke categorie) de meeste stemmen hebben binnengesleept, wordt bekendgemaakt op de Kinderboekenparade: een gratis kinderboekenfestival op 11 juni in en om het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Tijdens dit festival is er van alles te doen en kun je zomaar beroemde schrijvers tegen het lijf lopen als Paul van Loon, Tosca Menten, Thé Tjong-Khing, Vivian den Hollander en Ingrid & Dieter Schubert.

Pluim van de Senaat

De Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury hebben nog een flinke klus te klaren. Zij lezen de komende weken alle genomineerde boeken én reiken op 11 juni een eigen prijs uit: de Pluim van de Senaat. Drie Senaatsleden maakten alvast dit filmpje over de genomineerde boeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zou ik ook wel willen bijna 2 prijsen Blij

Zou ik ook graag willen Blij Blij Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.