Foto: ANP

De tweede klimaatmars voor scholieren in beeld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Veel jonge klimaatliefhebbers trotseren donderdag de regen om mee te lopen met de tweede klimaatmars in Amsterdam. Met een muts op het hoofd en een protestbord in de hand lopen zij dwars door de stad. De opkomst is lager dan bij de eerste mars: er lopen ongeveer 1500 scholieren mee.

De tocht is georganiseerd door Youth For Climate NL en begon om 13.00 uur op de Dam en zal om ongeveer 16.00 uur eindigen op het Museumplein. De scholieren roepen massaal 'CO2, weg ermee!' en zwaaien met borden met teksten als 'Doe eens aardig!', en 'Cool kids saving hot planet'. Als de klimaatstakers uitgelopen zijn staat De Jeugd van Tegenwoordig ze op te wachten, om een optreden te geven op het museumplein.

Niet tevreden

Het is de tweede keer dat de organisatie veel scholieren bij elkaar weten te brengen om te demonstreren. Op 7 februari kwamen 15.000 scholieren naar Den Haag om daar mee te lopen met de mars. De organisatie mocht daarna al praten met premier Rutte en klimaatminister Wiebes, maar is nog steeds niet tevreden met de klimaatplannen.

Kon je niet meelopen? Met deze beelden ben je er toch een beetje bij.
Foto: ANP
Foto: ANPAnderen lazen ook: Schreeuwen, dansen en zingen voor het klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook