foto Adil Boukind

De vader van Manisha kwam om in Qatar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Eigen beeld
Edmee
van Rijn

Over het WK voetbal in Qatar dat bijna begint, hangt een grauwe sluier. Tijdens de bouw van de stadions zijn honderden en misschien zelfs wel duizenden arbeiders omgekomen. Ook de vader van Manisha (10) uit Nepal kwam niet meer thuis.

Manisha woont in het dorpje Khajuri. Daar kent iedereen wel iemand die als bouwvakker naar Qatar is gegaan. In het dorp is te weinig werk voor iedereen en daarom vertrekken veel mannen naar het buitenland.

Zwaar

‘Daar kun je meer verdienen’, weet Manisha. Maar de omstandigheden waaronder de bouwvakkers in Qatar moeten werken, zijn erg zwaar. Ze maken lange dagen, in de bloedhitte en ook op hun veiligheid wordt slecht gelet. Daardoor gebeuren er veel ongelukken. De vader van Manisha kreeg op een dag koorts en buikpijn. Zijn collega’s brachten hem naar het ziekenhuis, maar hij stierf onderweg.

Alleen

Nu hij er niet meer is, is het voor Manisha en haar familie moeilijk om rond te komen. Ze leven van de opbrengst van hun kleine winkeltje. ‘Soms help ik, als mijn broer er niet is. Hij is vijftien en gaat straks ook naar het buitenland om geld te verdienen. Ik blijf thuis om mijn moeder te helpen. Zij is nu helemaal alleen...’
Manisha kijkt naar de foto van haar vader die aan de muur hangt. ‘Ik vond alles leuk aan hem’, zegt ze. ‘Toen mijn vader in Qatar was, belde hij ons elke avond. Als hij niet in de avond belde, belde hij ’s nachts. Ik mis hem heel erg.’  

Anderen lazen ook: Dit is er aan de hand rond het WK in Qatar

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook