Foto: ANP

De Vliegende Hollander gaat voor goud tijdens WK wielrennen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Volvo Ocean Race
Raymond
Krul

Is het een veldrijder, een mountainbiker of een wielrenner? Het is een alleskunner en zijn naam is Mathieu van der Poel (24). Vandaag moeten de vrouwen laten zien wat ze kunnen en zondag zijn de mannen aan de beurt. Dan probeert de Nederlander in het Britse Yorkshire om wereldkampioen op de weg te worden.

Wie wereldkampioen wielrennen wordt, mag een jaar lang de vrolijk gekleurde regenboogtrui dragen. In 1983 was Joop Zoetemelk de laatste Nederlandse man die deze trui droeg. Toch zou het zomaar kunnen dat de trui dit jaar weer eens naar de Nederlander gaat. Mathieu van der Poel is namelijk de kopman van de Nederlandse wielerploeg.

Komeet

Niet voor niets wordt Van der Poel ‘De Vliegende Hollander’ genoemd. Hij fietst niet alleen als een speer, zijn carrière gaat ook als een komeet. En dan te bedenken dat hij een paar jaar geleden nog niet eens op de weg fietste. Van der Poel vond veldrijden en mountainbiken veel leuker. Bij die sporten won hij de ene na de andere wedstrijd. Toen hij het toch maar eens op de weg probeerde, werd Van der Poel meteen Nederlands kampioen.

Heuvelachtig

Zondag gaat Van der Poel voor goud. Op het heuvelachtige parcours in het noorden van Groot-Brittannië voelt Van der Poel zich helemaal thuis. Wie weet belandt de regenboogtrui na ruim 35 jaar eindelijk weer eens om de schouders van een Nederlander.

Anderen lazen ook: Wielrenner geeft gele trui aan jongen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps