Nidal en Bram
TV

De vloer op jr. is terug met nieuwkomer Nidal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Zonder voorbereiding de vloer op en dan spelen wat er in je hoofd op komt. Dat is De vloer op jr. in het kort. Zenuwslopend? ‘In het begin wel’, vertelt nieuwkomer Nidal (16) uit België. 

‘Vroeger keek ik elke zondagochtend naar De vloer op jr.’, vertelt Nidal. ‘In pyjama met een ontbijtje erbij. Daar dan zelf staan, kun je wel een droom noemen. Ik was echt onder de indruk toen ik de vloer in het echt zag... dé vloer!’ Goed luisteren Nidal had al wél geacteerd, maar nog nooit geïmproviseerd toen hij zich opgaf. Maar tijdens twee workshops die bij het programma horen, kreeg hij veel goede tips. ‘Je moet bij improviseren dicht bij jezelf blijven. Bedenken hoe jij het zelf zou aanpakken als je je in zo’n situatie bevindt. En je moet heel goed luisteren naar je tegenspeler, want je maakt de scène samen. Vooraf weet je nooit waar je eindigt. Dat maakt improviseren ook zo leuk.’

Zenuwen

Een andere handige tip... rustig blijven. ‘De allereerste improvisatie was dat moeilijk! Er staan dan ineens een paar grote camera’s op je neus, er zijn geluidsmensen en publiek. Daar moet je je niet door laten afleiden, maar ik stond toch even te trillen! Inmiddels spelen zenuwen veel minder een rol.’ Wat vindt Nidal belangrijk bij een scène? ‘Dat-ie geloofwaardig is en ik een boodschap overbreng waar anderen wat aan hebben. En er moet humor inzitten. Ik ben geen grote komiek, maar ik kan mensen wel aan het lachen maken.’

De vloer op jr. is vanaf 15 september elke zondag om 12.30 uur bij Human op NPO Zapp

Anderen lazen ook: De vloer op jr: 'Zonder tekst spelen is lastig'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps