Foto: Sofiya Garaeva

De Waanzinnige Boomhut-schrijvers maken geschenk Kinderboekenweek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Lees jij graag een boek uit de reeks De Waanzinnige Boomhut? Dan hebben we goed nieuws: de Australische schrijver en tekenaar van die boeken maken volgend jaar het boekenweekgeschenk tijdens de Kinderboekenweek. Het is de eerste keer dat dat door buitenlandse mensen wordt gedaan.

'Met hun humoristische boeken hebben Andy Griffiths en Terry Denton heel veel kinderen het plezier van lezen laten ontdekken en daarom zijn wij vereerd dat zij het Kinderboekenweekgeschenk willen schrijven', liet de organisatie van de kinderboekenweek weten.

Populaire boeken

De Australische mannen kregen al meerdere prijzen voor hun boekenreeks. Daar zijn in Nederland al meer dan een miljoen stuks van verkocht. Ook dit boek kun je gewoon in het Nederlands lezen. Edward van de Vendel, die alle Waanzinnige Boomhut-boeken vertaalde naar het Nederlands, gaat ook het boekenweekgeschenk vertalen.

Ook een prentenboek

Tijdens de kinderboekenweek komt ook een prentenboek uit. Die wordt gemaakt door de Nederlandse tekenaar Marije Tolman. Je kunt haar kennen van haar prentenboek De boomhut en Vosje. 

Gi-Ga-Groen!

De Kinderboekenweek duurt van 5 tot en met 16 oktober 2022. Tijdens die week zul je veel leren over de natuur. Het thema is namelijk Gi-Ga-Groen!

Anderen lazen ook: 8 tips van het Kinderboekenweek-leesteam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook