oranje memphis depay nederlands elftal

De weg van Oranje naar het EK 2020

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

We moesten al twee eindtoernooien missen. Is drie keer scheepsrecht? Als het aan Ronald Koeman en zijn team ligt, zijn we er volgend jaar eindelijk wel bij. Wat moet Oranje daarvoor doen?

Om deel te nemen aan het Europees kampioenschap voetbal in 2020 moet het Nederlands elftal eerst door het kwalificatietoernooi komen. Dat is een toernooi waaraan alle Europese landen deelnemen. De besten (de nummers één en twee van iedere poule) mogen door naar het EK.

Nederland is ingedeeld in poule C met aartsrivaal Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland. Een eitje, zou je zeggen, maar Noord-Ierland doet het erg goed waardoor Nederland nu derde staat in de poule.

Belangrijke wedstrijd

Toch heeft Nederland nog een grote kans om het EK te halen. Ze speelden tot nu toe alleen tegen Duitsland (2-3 verlies) en Wit-Rusland (4-0 winst) en hebben nog zes wedstrijden te gaan. Noord-Ierland speelde alleen tegen de makkelijkere ploegen Wit-Rusland en Estland, maar wist wel alle vier die wedstrijden (uit en thuis) te winnen.

Het Nederlands elftal heeft alles in eigen land. Wint Oranje vanavond van Duitsland? Dan zetten 'we' een grote stap richting het EK. Zo niet, dan moet Nederland winnen van Noord-Ierland om door te gaan.

De stand in poule C:

1. Noord-Ierland - 12 punten (uit 4 wedstrijden)
2. Duitsland - 9 punten (uit 3 wedstrijden)
3. Nederland - 3 punten (uit 2 wedstrijden)
4. Estland - 0 punten (uit 3 wedstrijden)
5. Wit-Rusland - 0 punten (uit 4 wedstrijden)

Nog een laatste kans

Mocht Nederland in de mist gaan tegen Duitsland én Noord-Ierland. Dan is er nog steeds een kans dat Oranje het EK haalt. Daarvoor moet het team wel een allesbeslissende wedstrijd spelen tegen een nog onbekende tegenstander. Dat Nederland deze kans krijgt, is te danken aan de goede prestaties in de Nations League. Een ander voetbaltoernooi.

Nederland speelt vanavond om 20.45 uur in Hamburg tegen Duitsland. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 1. 

Anderen lazen ook: Vier vragen over de Nations League.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps