Foto: Randy Da Costa

De winnaars van het NK tegelwippen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

De winnaars van het NK Tegelwippen 2022 zijn… Breda, Almelo en Hollands Kroon. De gemeentes wipten de meeste tegels per inwoner. De gemeente Den Haag wipte er in totaal het meest: ruim 300.000 tegels. Zij wonnen alle vier een Gouden Tegel, tijdens het NK Tegelwippen.

Met het NK worden gemeentes aangespoord om hun bestrating te vervangen voor groen. Door planten en bomen wordt de grond een soort spons. Zo heb je minder last van (te veel) water. Ook houdt het de stad koeler, trekt het meer dieren aan en is het gezonder voor ons, volgens Universiteit Wageningen. Een hoop voordelen dus!

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: NK Tegelwippen

Een deelnemer aan het NK Tegelwippen.

Dit jaar was de derde editie van het NK Tegelwippen. Er deden 135 gemeenten mee. Daar verdwenen de tegels uit kleine tuintjes, schoolpleinen of grotere plekken. In totaal zijn ruim 2,8 miljoen tegels gewipt. Zo zijn er wel veertig voetbalvelden vergroend.  

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Tineke DijkstraDeelnemers aan het NK Tegelwippen. Foto: Tineke Dijkstra

Het NK hoort bij de campagne Een groener Nederland begint in je eigen tuin. Hier zitten allerlei groene organisaties achter. Zij willen de tuinen aanpassen aan de klimaatverandering.

Anderen lazen ook: Wat kun je doen tegen klimaatstress?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook