Joas
Corona-zomer

De zomer van Joas (11): 'Ik ben klaar met thuiszitten'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Wel of niet op vakantie? In eigen land of toch over de grens? In deze rubriek vertellen kinderen hoe hun zomer eruitziet. Deze week: Joas (11).  

‘Voor deze zomervakantie hadden we in Zweden verschillende hotels en huisjes geboekt. Daar zouden we tweeënhalve week heengaan. Maar vanwege corona hebben we alles geannuleerd. Heel erg jammer, vooral omdat we voor het eerst in lange tijd weer naar het buitenland op vakantie zouden gaan.  

Weekendje weg

‘Dit jaar blijven we dus thuis. Er is nog een kleine kans dat mijn ouders een weekendje weg boeken. Ik wil dan graag naar de Waddeneilanden. Ik ben ooit op Schiermonnikoog geweest en dat vond ik erg mooi. Lekker veel natuur! Als we echt de hele zomer thuisblijven, heb ik wel iets minder zin in de zomervakantie dan normaal. Ik ben door corona wel een beetje klaar met thuiszitten.’  

Museumjaarkaart 

‘Eén gelukje: door de coronacrisis is onze Museumjaarkaart verlengd. Hierdoor kunnen we in de vakantie nog allerlei musea bezoeken. Daar heb ik wel veel zin in. Het leukste museum vind ik het Openluchtmuseum in Arnhem. Dat is een buitenmuseum waar een tram door het hele park rijdt. Voor kinderen die deze zomer thuisblijven is dat een leuke tip om te bezoeken.’ 

Anderen lazen ook: De zomer van Vera (13): 'Van Turkije naar de Biesbosch' en De zomer van Zoëy: 'Het was leuker dan zwarte cross'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook