eigen foto
Corona-zomer

De zomer van Joep en Siem: 'Wonen op een camping is leuk'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Woon je in een vakantieland, dan is het in de zomer vaak extra druk. Maar hoe is dat nu zoveel mensen thuisblijven vanwege corona? Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen, vertellen het je deze zomer. Deze week: Joep (11) en Siem (9) uit Italië. 

Joep: 'Anderhalf jaar geleden zijn we van Amstelveen naar Italië verhuisd. Nu wonen we op een camping tussen de lavendelvelden en olijfbomen.' Siem: 'Wonen op een camping is erg leuk, want het is groter dan een normaal huis en we hebben een zwembad en trampoline.' Joep: 'Tijdens de zomervakantie helpen we vaak mee op de camping. Bijvoorbeeld met het opbouwen van de tenten en het schoonmaken van het zwembad. Ook gaan we elke avond met een bestellijst voor brood langs de tenten.'

Voedingsbonnen

Joep: 'Tijdens de Italiaanse lockdown moest de camping dicht en verdienden mijn ouders geen geld. Daarom kregen we speciale voedingsbonnen van de burgemeester. Hiermee konden we eten kopen in de supermarkt, net zoals ze dat vroeger in de oorlog deden.' Siem: 'Gelukkig is de camping nu weer open. Dat is leuk, want er zijn in de zomer veel kinderen waar je vrienden mee kan worden. Het is wel iets rustiger dan vorig jaar.' Joep: 'We moeten ons goed aan de regels houden. Daarom houden we afstand en dragen we soms mondkapjes als gasten dat willen. Ook staan er overal handzeepjes.'

Toen de redactie van Kidsweek Joep en Siem sprak voor dit artikel lagen de twee op het Italiaanse strand:

eigen foto

Anderen lazen ook: De zomer van Zoëy: 'Het was leuker dan Zwarte Cross'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps