Nienke neemt altijd pindakaas mee op vakantie

De zomer van Nienke (10): 'Dit zouden we ook doen als er geen corona was'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Wel of niet op vakantie? In eigen land of toch over de grens? In deze rubriek vertellen kinderen hoe hun zomer eruitziet. Deze week: Nienke (10).

'Onze vakantie is gewoon doorgegaan. Ik kampeer twee weken in de Jura met mijn ouders en broertje. Dat zouden we ook doen als er geen corona was. Mijn ouders hebben er wel over getwijfeld, maar gelukkig zijn we er nu toch. Daar ben ik blij om, anders zat ik de hele zomervakantie thuis. Ik merk niet veel van de coronaregels. Mijn moeder moet een mondkapje op als ze brood gaat halen. Ik hoef dat niet want ik ben nog geen elf.' 

Geen uitstapjes

'We maken dit jaar geen uitstapjes, maar we hebben een heleboel vakantieboeken, er is een speeltuin en we kunnen voetballen. Wel jammer dat we niet naar een pretpark kunnen, maar mijn ouders willen ook vaak oude dingen bezoeken, en die uitjes vind ik toch niet zo leuk. We zijn wel al veel naar het zwembad en het meertje geweest. Daar wordt het 's middags best druk, maar niet zo druk dat we weg moeten. Als het hier de komende weken toch nog code oranje wordt, moeten we misschien naar huis. Ik denk eigenlijk dat het wel mee zal vallen. Ik ben in ieder geval heel blij dat we hier nu zijn.' 

Anderen lazen ook: De zomer van Jet (8).

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps