Foto: ANP Kippa

De Zomer van Zoë is het beste jeugdprogramma

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Feest in televisieland! Gisteren werden de belangrijkste tv-prijzen van Nederland uitgereikt tijdens het Televizierring-Gala. De Zomer van Zoë ging ervandoor met de prijs voor beste jeugdprogramma.

De dramaserie De Zomer van Zoë heeft de Televizier-Ster Jeugd gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Jeugdjournaal-presentatoren Evita Mac-nack en Lucas van de Meerendonk. Acteurs Gioia en Matheu bedankten alle fans die op hen gestemd hebben in hun speech. De programma's Make-Up Cup en Mollenstreken waren ook genomineerd voor de prijs.

Gouden Televizier-Ring

De belangrijkste tv-prijs voor het beste (volwassenen)programma werd gewonnen door de documentaire De Kinderen van Ruinerwold. Die gaat over kinderen die jaren door hun vader werden vastgehouden in een boerderij. De andere kanshebbers waren Mocro Maffia en Een huis vol.

Prijzenregen

Er werden nog veel meer prijzen uitgereikt. Zo won André van Duin de Televizier-Ster voor beste presentator en Nikkie de Jager die voor beste presentatrice. Elise Schaap won de Televizier-Ster voor beste actrice en Rob Kemps de prijs voor nieuw talent. De beste online serie werd Linda's Kankerverhaal, waarin presentatrice Linda Hakeboom vertelt over haar ziekte.

Anderen lazen ook: Achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook