Foto ANP

Deftige vergadering in de sneeuw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Elk jaar wordt er in de Zwitserse wintersportplaats Davos een wat geheimzinnige vergadering gehouden. Deze week is het weer zover. Wat gebeurt daar? 

-De vergadering wordt georganiseerd door het World Economic Forum (WEF). Vroeger ging het vooral over geld, maar laatste jaren ook over het klimaat, armoede en oorlogen.

-Bijna drieduizend politieke leiders en directeuren van bedrijven praten mee. De vergadering is vooral bedoeld om te netwerken: kennismaken, kletsen en handige contacten leggen.

-Regeringsleiders krijgen een uitnodiging, maar zakenmensen moeten dik betalen. Als een directeur wil praten met belangrijke wereldleiders kan dat oplopen tot meer dan 300.000 euro.

-Voor Nederland zijn onder andere premier Rutte en koningin Máxima in Davos. Ook directeuren van grote Nederlandse bedrijven zoals ING, Philips en Heineken gaan.

-De vergadering heeft elk jaar een ander thema. Dit jaar is dat: Samenwerking in een gespleten wereld. De deelnemers gaan het vooral hebben over de prijs van gas en voedsel.

-Voorstanders noemen WEF een superdenktank waar op hoog niveau ideeën uitgewisseld worden om de wereld een beetje beter te maken.

-Tegenstanders vinden het vooral een rijkeluisclubje waarvan de deelnemers uit alle hoeken van de wereld met vervuilende privéjets naar Zwitserland vliegen. Om daar dan te gaan praten over het klimaat!

Anderen lazen ook: Grote vergadering in Egypte

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps