Foto: Kidsweek

Deirdre over sporten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik hou van sporten. Als ik vaak beweeg voel ik me lekkerder. Onderzoek laat bovendien zien dat als je veel sport, je je beter kunt concentreren. Zo lieten onderzoekers kinderen op een basisschool meerdere keren per week meedansen met een video in de klas. En wat bleek? Door het dansen letten ze beter op in de les.

Samen fitnessen

Toch doe ik het ook vaak niet, dat sporten. Ik ben te moe, heb even geen zin of heb het te druk. En daar hebben meer mensen last van. Een Zweeds sportkledingbedrijf heeft daar wat op gevonden. Alle werknemers moeten verplicht elke vrijdagmiddag samen fitnessen. ‘Wie niet meedoet, moet maar opstappen’, zei de baas.

Beetje hulp

Nu ben ik erg voor vrijheid, blijheid. Iedereen mag van mij zelf bepalen of hij op een sport wil of niet. Maar juist omdat het zo vaak niet lukt, is het ook wel goed als je een beetje geholpen wordt. Ik denk dat ik veel vaker zou bewegen als het een vaste plek krijgt in mijn dag. En dus ben ik er voor sporten verplicht te stellen. Voor iedereen. En ja, dus ook bij ons op de redactie!

Stelling: Iedereen moet verplicht sporten.

Job de KeijzerJob (10): Eens
‘Ik ben het er een beetje mee eens. Het moet alleen niet te veel worden. Het lijkt mij goed als iedereen twee keer per week drie rondjes moet rennen. Dan beweeg je vaker, maar neemt het niet zo veel tijd in beslag. Zo krijg je je werk nog wel af.’

Charlotte (9): OneensCharlotte Louter
‘Mensen moeten zelf weten of ze willen sporten of niet. De een vindt het fijn als hij kan sporten, de ander niet. Ik vind dat je die dan niet moet dwingen. Op school is het helemaal niet nodig, want we hebben al verplicht gym. En vaak fietsen of lopen kinderen naar school. Dan beweeg je ook.’

 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Sporten is leuk maar soms ook gevaarlijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik sport 15 uur in de week zonder school gym dus ik train genoeg en mensen hebben hun eigen gezondheid in handen Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.