Azie

Delen Azië onder water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

In sommige delen van Azië heeft het zó veel en zó hard geregend, dat hele stukken land onder water zijn komen te staan. Huizen zijn verwoest en straten veranderden in rivieren. En dat heeft alles te maken het het regenseizoen. 

In China viel er in een paar dagen tijd zo veel regen, dat veel rivieren overstroomden. Zelfs de langste rivier van Azië, de Yangtze, kon al het regenwater niet aan. Daardoor moesten wel anderhalf miljoen mensen snel hun huizen uit. Een deel van die woningen is helemaal kapot. 

Door het slechte weer zijn al bijna tweehonderd mensen om het leven gekomen. Snelwegen zijn ondergelopen en ook de trein pakken is er even niet bij. En dus dobberen inwoners nu op bootjes en stukjes hout door de straten. En probeert het Chinese leger met grote zakken zand de dijken te repareren. 

ChinaChina

ChinaChina

Zwemmen in de straat
Ook in het noorden van Pakistan en in delen van India viel in een korte tijd heel veel regen. Modderstromen verwoestten huizen, winkels en tempels in de twee landen. Sommige mensen raakten daarbij gewond, anderen zijn vermist of overleefden de modderstromen helemaal niet.

Op de momenten dat het eventjes niet regent lijkt het allemaal net ietsje minder erg. Veel straten zijn veranderd in rivieren. En daar kun je natuurlijk wél heerlijk in zwemmen en spelen! 

PakistanPakistan

PakistanPakistan

Regenseizoen
In Pakistan, India en China gaat er de komende dagen waarschijnlijk nog wel meer regen vallen. Heel gek is dat niet. In deze landen brak in mei namelijk het regenseizoen aan. In een paar maanden tijd valt er dan véél meer regen dan wij in Nederland gewend zijn. 

Het regenseizoen in Azië is voorlopig ook nog niet voorbij: het duurt tot en met september. 

IndiaIndia

IndiaIndia

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps