Foto: Anadolu Agency

Delen van Oekraïne zonder elektriciteit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De afgelopen week is Oekraïne weer vaak aangevallen met raketten door Rusland. Daardoor zitten veel mensen zonder elektriciteit en verwarming.

Al weken valt Rusland regelmatig verschillende plekken in Oekraïne aan. Daarbij richten ze hun raketten vooral op elektriciteits-centrales. Dat zorgt ervoor dat grote delen van het land helemaal zonder elektriciteit zitten.

Verwarming

Niet alleen huizen maar ook andere gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen zitten zonder stroom. Door de stroomuitval kan ook de verwarming niet aan en dat is een groot probleem nu het winter wordt.

Water

In hoofdstad Kiev zit een groot deel van de inwoners nog steeds zonder stroom. Er waren door de stroomuitval ook problemen met het krijgen van water, maar dat is volgens de burgemeester inmiddels opgelost.

Veiligheidsraad

President Zelenski van Oekraïne vroeg gisteren een spoedoverleg aan met de VN Veiligheidsraad. Hij riep hen op om Rusland aan te spreken op hun daden. In het overleg werd ook besproken hoe andere landen Oekraïne nu kunnen helpen.

Anderen lazen ook: Banksy maakt kunst in Oekraïne

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook