Greta

Demonstrerende Greta (16) wint grote tv-prijs

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Greta (16) uit Zweden protesteert al maandenlang voor een beter klimaat. Kinderen over de hele zien haar nu als een voorbeeld. Daarom heeft Greta dit weekend een grote Duitse tv-prijs gewonen: de Golden Camera-award.

Greta is een klimaatactiviste. In plaats van naar school te gaan demonstreert ze elke vrijdag voor de deur van de Zweedse regering in Stockholm. Zo wil ze aandacht vragen voor een beter klimaat. Kinderen in meer dan honderd andere landen zijn door haar óók gaan protesteren.

'Actie tegen klimaatverandering!'

Met de glimmende award in haar handen mocht Greta nog iets zeggen op het podium. 'Het wordt tijd dat de wereld in actie komt tegen klimaatverandering', zei ze. Ook vroeg ze aan sterren om hun stem te gebruiken en zo te zorgen dat er écht dingen gaan veranderen.

Greta op het podium

Nog een prijs?

Greta is ook al kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede. Da's een belangrijke en bijzondere prijs die al eens werd gewonnen door bijvoorbeeld oud-president Barack Obama. 

Of ze 'm ook echt gaat winnen blijft nog even spannend. Er zijn namelijk nog driehonderd andere kandidaten. Het duurt nog even voordat Greta weet of ze die prijs wint. De winnaars worden in de eerste week van oktober bekend gemaakt.

Anderen lazen ook: Greta Thunberg (16) op de lijst voor Nobelprijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het goed dat ze heeft gewonnen ze heeft het verdiend

ik vind het wel goed dat ze dat doet want die oproep voor die sterren is heel belangrijk want er word heel veel naar muziek geluisterd

Ik hoop dat ze de Nobelprijs Voor De Vrede wint! Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.