Kippen

Derde supermarkt stopt met plofkip in broodbeleg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Plofkippen hebben een rotleven. Ze staan met z'n allen in een propvolle stal zonder daglicht, ze gaan niet naar buiten en krijgen veel antibiotica voor allerlei kwaaltjes. Plofkippen moeten snel groeien, want na zes weken worden ze geslacht. Allemaal geen pretje dus.

Een tijd geleden besloten supermarkten Albert Heijn en Jumbo dat ze geen plofkippen meer wilden verkopen. Ze maken hun kipvleeswaren nu van 'tussenkippen'. Die groeien niet zo snel als de plofkip, ze hebben iets meer ruimte en daglicht en ze zijn sterker en gezonder. 

Kipvleeswaren

Vandaag werd bekend dat ook Lidl vanaf volgend jaar tussenkip gaat gebruiken. Uit onderzoek van dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier bleek dat de kipvleeswaren van Lidl voor honderd procent uit plofkip bestond. Vanaf 1 januari 2019 is dat dus anders. 

De supermarkt blijft nog wel snacks met plofkip verkopen. Alle verse kip van Lidl is sinds de zomer van 2017 plofkipvrij.

Licht en ruimte

Volgens Wakker Dier is het leven van een tussenkip wel beter dan dat van de plofkip, maar niet goed genoeg voor één 'Beter Leven' ster van de Dierenbescherming. Daarvoor moeten ze meer ruimte en licht krijgen en minder anti-biotica. Hier lees je wat die één, twee of drie 'Beter Leven' sterren op verpakkingen van bijvoorbeeld eieren of vlees betekenen.

Op Dierendag, komende donderdag 4 oktober, kun je trouwens meedoen met Eet Geen Dierendag.

Anderen lazen ook: Rabobank wint liegebeest-verkiezing.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het goed

ik vind het eigelijk best wel goed dat ze gaan stoppen met plofkippen verkopen want het is best wel zielig ik ga denk ik hier mijn nieuws kring over doen

Een begin... het jaar erop alles biologisch en de kippen ( en varkens ook ) los in de wei? Dat zou super zijn. Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.