Foto: ANP

Deskundigen willen minder strenge quarantaine-regels voor scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

De quarantaine-regels voor scholen moeten worden versoepeld. Dat zegt het OMT, een groep deskundigen die advies geeft aan de overheid.

Kinderen onder de 13 die in contact zijn gekomen met iemand met corona, moeten nu nog in quarantaine. Daardoor missen veel kinderen school. Het OMT adviseert de overheid om deze regel te veranderen. Als kinderen geen klachten hebben, zouden ze gewoon op school mogen blijven.

Geen klachten? Dan mag je in de klas blijven
Ook geldt nu de regel dat de hele klas naar huis moet, als er meer dan drie kinderen corona hebben. Het OMT vindt dat ook die regel ervoor zorgt dat teveel kinderen school missen. Daarom adviseert zij dat kinderen wel in quarantaine gaan als ze corona hebben, maar de rest van de klas gewoon naar school kan zolang er geen klachten zijn. 

Persconferentie
Of het kabinet het advies van het OMT gaat volgen, weten we vanavond. Om 19.00 is er weer een persconferentie. Dan gaan premier Mark Rutte en corona-minister Ernst Kuipers vertellen wat er gaat gebeuren met de corona-regels voor scholen. Verwacht wordt dat er weer meer mag en meer winkels, bioscopen en restaurants open gaan. 

Anderen lazen ook: Quarantaine is op deze plekken bijna onmogelijk

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook