Luna van Leeuwen

Despacito op viool

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Naar popmuziek luistert Luna van Leeuwen (14) eigenlijk nooit. Toch speelt ze tijdens het Kinderprinsengrachtconcert op haar viool dé zomerhit van dit jaar: Despacito.

Het is klassiek wat er bij Luna thuis wordt geluisterd. Al haar hele leven hoort ze vioolmuziek, want haar moeder is viooldocent aan het Conservatorium in Den Haag. ‘Ik ben begonnen met piano maar op mijn zesde ben ik ook viool gaan spelen. Ik vind de klanken van het instrument heel mooi en je kunt er mensen mee ontroeren.’ Volgens Luna lukt dat sowieso beter met klassieke muziek dan met popmuziek. ‘Er zit meer emotie in. Popmuziek is toch vooral leuk voor een feestje.’

Buiten spelen

En een feestje gaat ze er straks van maken op het ponton in de Amsterdamse Prinsengracht. Voor inspiratie heeft ze goed naar haar voorgangers gekeken. Het nummer heeft ze ook al onder de knie. ‘Het is niet moeilijk, maar ik moet er rekening mee houden dat de muziek buiten sneller vervliegt. Je moet noten langer maken en goed klank houden.’ En terwijl Luna speelt, zal The Voice-finalist Vinchenzo de monsterhit van Luis Fonsi zingen. ‘Ik kende Vinchenzo eigenlijk niet echt, want ik kijk nooit tv. Maar mijn vriendinnen zeiden: “Weet je wel hoe beroemd hij is! En hoe cool het is dat je met hem mag optreden!”

Trots

Luna vindt het sowieso een eer dat ze mag spelen op het Kinderprinsengrachtconcert. ‘Het grote Prinsengrachtconcert is echt heel bekend onder musici dus ik ben erg trots dat ik ben gevraagd voor het kinderconcert. En ik vind het heel bijzonder dat ik op tv kom.’

Het Kinderprinsengrachtconcert is zaterdag 19 augustus om 18.50 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Benjamin (14): 'Klassieke muziek is cool' of Een gezellig muziekje tijdens je operatie.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook