Dewi

Dewi (11) beste jeugdfotograaf ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Wel 46.064 kinderen van over de hele wereld deden mee aan de National Geographic-fotowedstrijd voor kinderen. Demi (11) uit Nederland maakte volgens de jury de mooiste foto en won. 

Onderstaande foto maakte Dewi vorige zomer. ‘Mijn vader zat voor de lol onder de tulpen verstopt’, vertelt ze tegen RTL Nieuws. ‘Ik ging op mijn knieën zitten en vond de tulpen er mooi uitzien vanaf daar.’ En dus nam ze snel een foto, gewoon met haar telefoon. 

Dewi

Verrassing 

Dat haar tulpenfoto zou winnenm had Dewi niet verwacht. Ze maakt eigenlijk helemaal niet zoveel foto’s en had ook nog nooit meegedaan aan een fotowedstrijd.

Bovendien kwam de beste jeugdfotograaf ter wereld vorig jaar ook al uit Nederland. Dewi dacht daarom dat de prijs naar een foto van iemand uit een ander land zou gaan. Het nieuws was dus een grote verrassing. 

Naar Amerika

Dewi mag zich vanaf nu een jaar lang de beste jeugdfotograaf ter wereld noemen. En binnenkort vliegt ze naar Amerika. In Washington mag ze het hoofdkantoor van National Geographic bezoeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk voor haar zeg !!!!

Er zitten best wel wat typfouten in... Duimomlaag

Ik vindt het heel interessant, het is al de tweede keer op rij dat iemand uit Nederland wint. De foto vind ik zelf ook heel erg mooi.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps