Beeld shutterstock

Deze 7 dingen wist je nog niet van Joe Biden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Bye bye Donald Trump, hello Joe Biden! Vandaag krijgen de Verenigde Staten een nieuwe president: Joe Biden! Deze dingen moet je weten over de nieuwe bewoner van het Witte Huis.

Stotteren

Toen Joe klein was, stotterde hij. Bekend is het verhaal waarbij hij tijdens een lesje lezen het woord gentleman verkeerd uitsprak. De juf vroeg: ‘Wat was dat woord, mijnheer buh-buh-buh-Biden?’ Joe Biden stond op en liep de klas uit. Toen hij thuis kwam, kreeg hij tot zijn verbazing geen straf, maar zette zijn moeder hem in de auto. Op school werd ze boos op de juf omdat die haar zoon belachelijk had gemaakt.

Groot verdriet

Biden heeft heel verdrietige dingen meegemaakt in zijn leven. In 1972 was zijn vrouw Neilia met hun drie kinderen een kerstboom gaan kopen. Op weg naar huis werd haar auto geraakt door een vrachtwagen. Neilia en hun 1-jarige dochtertje Naomi overleefden het niet. Zijn zoontjes Beau en Hunter kwamen met zware verwondingen uit het ongeluk. Vijf jaar geleden gebeurde er wéér iets heel verdrietigs. Zoon Beau kreeg een hersentumor en overleed.

Tweede man 

Toen Barack Obama de president van de Verenigde Staten was, was Joe Biden zijn ‘running mate’. De tweede man dus. Hij weet dus al wel zo’n beetje hoe het werkt in Washington en hij kent de weg in het Witte Huis op zijn duimpje.

Oud

Joe Biden is 78 jaar. Daarmee is hij de oudste Amerikaanse president aller tijden. Maar dat kan hem niets schelen, hij voelt zich nog hartstikke fit.

Ouderwets

Een klein beetje ouderwets is hij wel. Joe Biden doet zelf niet aan sociale media. Hij zit zelf niet op Facebook of Twitter en aan dansjes op TikTok doet hij al helemaal niet. Of hij daar straks als president tóch aan gaat beginnen, is nog even afwachten.

Boeken

Joe Biden heeft twee boeken geschreven over zijn eigen leven. Eentje in 2007 en eentje in 2017. 

Eten en drinken

Zijn lievelingseten is pasta en zijn favoriete toetje is ijs. Hij drink geen alcohol omdat hij in zijn eigen familie vroeger gezien heeft hoe erg het is als iemand verslaafd is aan alcohol.

Anderen lazen ook:  Boze Trumpfans bestormen belangrijk gebouw

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

* Blij Duimomhoog ik ben bezig met mijn nieuwskring en dit heeft me geholpen super bedankt nu hopen dat ik een 10 krijg Blij

mijn reactie is ik vind het heel leuk wat voor verhaaltje
jullie vertelen

* Oeps Oeps Oeps Oeps Oeps Juichen Vraagtzichaf Duimomhoog Blij Duimomlaag Rentweg Rentweg Blij Juichen Oeps Oeps Oeps Blij Oeps Blij Oeps Blij Duimomhoog Vraagtzichaf Blij Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Vraagtzichaf Duimomhoog Rentweg Oeps Oeps Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Vraagtzichaf Vraagtzichaf Blij Blij Blij

erg dat zijn kinderen dood zijn

Niet allemaal

ahhahahhahahhhahahhahahahahhahhhahahahhhaahhahhahh

stoute juf, zeg! Duimomlaag

Ja hè

Het is grappig om al die feitjes te weten maar ook heel zielig.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps