Flickr

Deze boeken maken kans op de Kinderjury 2022

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Lezen, lezen en nog meer lezen: afgelopen maand mocht je weer stemmen op jouw favoriete kinderboek van het jaar 2021. En nu zijn de zes kanshebbers bekend. Allemaal hopen zij op 22 mei de Kinderjury 2022 te winnen. 

De Kinderjury is de belangrijkste prijs voor kinderboeken van het jaar. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar mochten stemmen op hun favoriete boek. Zij waren de jury.

Een nieuw stemrecord

Van februari tot april lazen kinderen door het hele land alle letters van verschillende kinderboeken grondig door. Daarna hadden ze een week de tijd om te stemmen. Dit jaar stemden 52.448 kinderen op hun favoriete boek uit 2021. Dat is een nieuw record!

Verschillende leeftijdscategorieën

De prijs wordt op 22 mei in Bibliotheek Utrecht uitgereikt. Zes boeken in twee leeftijdscategorieën maken kans op een Kinderjury. En dit zijn de genomineerden. Welke boeken denk jij dat er gaan winnen? 

 • Kinderjury 2022

  De magische halsband van Thomas van Grinsven & Rutger Vink
  0% (0 stemmen)
  De Zoete Zusjes gaan op vakantie van Hanneke de Zoete
  100% (1 stem)
  Dwars & Co van Rico Hop
  0% (0 stemmen)
  Totaal aantal stemmen: 1
 •  
 • Kinderjury 2022

 

Anderen lazen ook: Kinderjurywinnaars bekend gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook