Facebook LouiseReidy

Deze Britse kippen dragen veiligheidshesjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een bijzonder tafereel in het Britse Cambridgeshire. Daar lopen op straat naast katten en vogels ook… kippen. In veiligheidshesjes! Eigenaar David Williams hoopt dat zijn kakelende huisdieren hierdoor niet worden aangereden.

Het begon allemaal toen Williams kippen Deidre en Davina kocht voor zijn 8-jarige zoon. De twee kippen kregen een mooi hok in de achtertuin van het gezin. Maar daar waren de dames niet tevreden mee. Ze gingen liever een eindje door de wijk lopen. Telkens ontsnapten de avontuurlijke kippen weer uit de ren, ook in de nacht. Om te voorkomen dat Davina en Deidre door auto’s worden aangereden heeft Williams zijn kippen daarom veiligheidshesjes aangetrokken.

Beroemd

Sindsdien paraderen de kippen dagelijks in hun nieuwe outfit door de wijk. De twee zijn inmiddels lokale beroemdheden. ‘Ik vind het superleuk als ze in mijn tuin komen om slakken van mijn planten te eten’, zegt een buurtbewoner. ‘Ze horen er echt bij de wijk en maken onze dagen mooier.’

Veiligheidshesjes

De kleine kippen dragen elk een eigen veiligheidshesje: een roze en een gele. De hesjes zijn gekocht op de Engelse website Omlet. Bij de veiligheidshesjes schrijft de website: 'ze beschermen tegen regen en zitten heel comfortabel'. Davina en Deidre lijken in ieder geval geen probleem te hebben met hun nieuwe outfit. 

Anderen lazen ook: Kippen zijn slimmer dan je denkt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hahahahahahahahaha Blij Blij Blij

ik heb een kippen club Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.