Foto: Rainforest Trust

Deze dieren zijn vernoemd naar Greta Thunberg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Deze drie diersoorten zijn vernoemd naar 's werelds meest bekende milieuactiviste. Wat vind je, welke lijkt het meest? 

Greta Thunberg-kikker

1. De Greta Thunberg-regenwoudkikker
Een groep onderzoekers in Panama ontdekte deze week een nieuwe kikkersoort. Het kleine beestje met grote zwarte ogen merkt veel van klimaatverandering. Want de jungle van Panama wordt steeds kleiner omdat er veel bomen worden gekapt. Daarom noemen de onderzoekers de kikker naar de bekendste milieuactiviste ter wereld. De officiële Latijnse naam van de kikker is 'Pristimantis gretathunbergae', oftewel de 'Greta Thunberg-regenwoudkikker'. 
 

Greta Thunberg-slak2. De Greta Thunberg-slak
Deze slak - die je met een beetje mazzel spot op Borneo - is ook vernoemd naar Greta. Volgens onderzoekers is dat omdat de slak net als Thunberg problemen moet oplossen die het niet zelf heeft veroorzaakt. En net als Greta kan de slak ook slecht tegen droogte, extreme temperaturen en de afname van bosgebieden. Officieel heet-ie Craspedotropis gretathunbergae.
 

Greta Thunberg-kever3. De Greta Thunberg-kever
Wist je dat er in Kenia een honingkleurige Greta Thunberg-kever rondloopt? De 'Nelloptodes gretae' is minder dan een milimeter lang en heeft geen ogen of vleugels. 'Ik heb de naam gekozen omdat ik erg onder de indruk ben van het werk van de jonge militante, en ik hulde wilde bringen aan haar uitzonderlijke bijdrage aan milieuvraagstukken', zegt Michael Darby, de ontdekker van de kever.

Anderen lazen ook: Greta staat model voor beroemd modetijdschrift

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook