Beeld ANP

Deze dingen wist je nog niet over de SpaceX-raket

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Vanaf de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida werd zaterdagavond ruimtecapsule Crew Dragon de ruimte ingeschoten. Met twee astronauten en een hoop interessante weetjes aan boord. Deze zes dingen wist je vast nog niet over de ruimtemissie.

Musk

De ruimtecapsule is gebouwd door SpaceX, het bedrijf van Tesla-baas Elon Musk.

Gezellig

Na een reis van negentien uur kwamen de astronauten Douglas Hurley (53) en Bob Behnken (49) aan in het internationale ruimtestation ISS. Ze zijn daar niet alleen. Er zitten al twee Russen en een andere Amerikaan. Dat kan dus nog een gezellige boel worden daar boven in de ruimte!

Spieren

In het ISS doen ze onder andere onderzoek naar leven in de ruimte. Ze kijken bijvoorbeeld hoe ze hun spieren fit kunnen houden.

Astronautenopleiding

Hurley en Behnken zaten twintig jaar geleden samen op de astronautenopleiding. Ze kennen elkaar dus goed en ze zijn allebei al eerder in de ruimte geweest.

Plons

Als de Crew Dragon over paar maanden weer terugkomt, gaat dat met een grote plons. De raket landt dan aan parachutes in de oceaan. Daar liggen dan al boten klaar om de astronauten op te vissen en om de raket aan land te slepen.

Toeristen

SpaceX wil binnen twee jaar ook ruimtetoeristen gaan lanceren met deze raket. Zij mogen dan een paar rondjes om de aarde vliegen. Wat dat gaat kosten, is nog niet bekend.

Anderen lazen ook: Deze zeven dingen wist je nog niet over Elon Musk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit wist ik nog niet

Ik vind dat ze heel veel geld moeten betalen voor die ruimtemissie ja best goed hoor.

gek wistt ik nog niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.