Foto: Shutterstock

Deze draak vloog vroeger boven Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Draken bestaan alleen in films, toch? Uit onderzoek blijkt nu dat er heel lang geleden een grote vliegende dino leefde en die lijkt net op een draak! 

Aan de universiteit van de Australische staat Queensland is een fossiel onderzocht van de kaak van een pterosaur. Dat was een grote vliegende dino die zo'n 105 miljoen jaar geleden in Australië leefde. Volgens de wetenschappers komt de pterosaur het dichtst in de buurt van een echte draak! 

Angstaanjagend beest

De pterosaur had een lange grote kop van wel een meter lang en zijn vleugels hadden een spanwijdte van zeven meter! De draak at waarschijnlijk jonge dino's op. Het was volgens de onderzoekers dan ook een 'angstaanjagend beest', vertelden ze in een statement.

Dunne botten

De botten van de pterosaur waren erg dun zodat hij goed kon vliegen. Maar doordat ze zo dun waren zijn er maar weinig van die botten bewaard gebleven. Het is dus heel erg bijzonder dat er een fossiel is gevonden van de dino.

Anderen lazen ook: Nieuwe dino: vliegende draak van de noordenwind.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook