Foto: Shutterstock

Deze drie dingen veranderen voor kinderen op YouTube

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Geen zorgen, je kunt nog steeds vlogs, kookvideo's en grappige filmpjes kijken op YouTube. Toch gaat er iets veranderen om kinderen online wat beter te beschermen. Dit kun je de komende tijd gaan merken.

1. Niet meer openbaar

Video's van minderjarige gebruikers zijn niet meer standaard zichtbaar voor iedereen. Zo wil YouTube ervoor zorgen dat filmpjes van kinderen niet zomaar openbaar zijn. Daar kun je nog steeds wel zelf voor kiezen.

2. Niet meer door en door

Filmpje uitgekeken? Dan start nu nog direct een andere video. Ook dat gaat veranderen. Het automatisch afspelen van een volgende video wordt standaard uitgeschakeld. Ook deze maatregel kun je zelf weer aanpassen.

3. Bedtijd!

Is het al laat? Dan kun je een melding krijgen dat je misschien maar eens moet stoppen met kijken. Ook als je al lang achter elkaar kijkt gaat YouTube aangeven dat het tijd is voor pauze. 

Deze regels gelden voor gebruikers tussen dertien en achttien jaar. Net als bij andere social media mogen kinderen jonger dan dertien jaar geen account aanmaken.

Anderen lazen ook: Beestachtig leuke dieren op Instagram.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook