Foto: TSA

Deze hond mag met pensioen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Eebbers (11) mocht deze maand met pensioen! Dit na een lange carrière van gesnuffel naar explosieven. Dat deed hij op een vliegveld in Minneapolis. Eebbers werkte bij TSA, dat het vervoer in de Verenigde Staten beveiligt. 

Eebbers was niet alleen de oudste snuffelhond van TSA, maar ook de schattigste. Eind augustus won hij de schattigste hondenwedstrijd van TSA. Hij liet 91 collega’s achter zich. Eerst stemden de medewerkers van TSA op hun vier favorieten. Daarna koos het publiek hem uit als de schattigste, via social media.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: TSA

Veiligheid op vliegveld

Jarenlang beveiligde Eebbers het vliegveld. Ook hielp hij mee bij de beveiliging van grote evenementen, zoals twee Super Bowls en Special Olympics World Games. 

Hondenbaan

En nu mag hij dus genieten van zijn pensioen, samen met zijn begeleider Jean Carney. Volgens TSA was Eebbers nog altijd goed in zijn werk. Maar het is een zware baan. Daarom mag hij de laatste jaren van zijn leven lekker spelen en schattig zijn.

Foto's: TSA

Anderen lazen ook: Speurhond Patron krijgt medaille van Zelensky

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook