Hond redt levens van honderd koala's
Reddingshond

Deze hond redde honderd koala's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Ontmoet de Australische hond Bear. Door zijn uitmuntende speurwerk is hij de superheld onder de koalabeertjes! Daarom kreeg hij een mooie prijs. 

De meeste honden snappen wel wat je bedoelt als je 'zit!' of 'rol!' zegt. Maar hoeveel honden snappen het commando: 'Ga het vuur in en zoek de koala's?' 

Kampioen koala ruiken

Er is een hond in Australië die dan precies weet wat hij moet doen. De zesjarige Bear kan met zijn neus koala's opsporen. Tijdens de bosbranden in Australië zaten die beestjes doodsbang in de bomen. Ze konden geen kant meer op. Gelukkig kon Bear ze opsporen. Doordat hij ging liggen bij de bomen waarin koala's zaten, konden reddingwerkers wel honderd koala's redden! 

Knuffels en botten

Voor zijn superheldenactie kreeg Bear vorige week een bijzondere prijs; de Animal Action Award. En dat is niet het enige. 'Naast deze prijs ga ik Bear nog meer knuffels en botten geven', zei zijn baasje trots. 'Dat heeft hij wel verdiend'. 

Anderen lazen ook: Honden kunnen bellen met de Dogphone

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook