Olivia, Emma en Lilith aan het knutselen

Deze kerstkaarten hebben een bijzondere bestemming

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Er worden dit jaar door corona extra veel kerstkaarten verstuurd. Nu we niet massaal bij elkaar op bezoek mogen, is het een goede manier om te laten weten dat je aan anderen denkt. De kaarten van Sijf (9) en Lilith (8) hebben bijvoorbeeld een bijzondere bestemming.

De kaart van Sijf gaat naar zee

Voor de Nederlandse kust liggen 150 vrachtschepen die niet verder kunnen varen. De bemanningsleden - die uit alle uithoeken van de wereld komen - wachten op een nieuwe lading, maar die laat door corona op zich wachten. Daarom liggen ze al maanden op dezelfde plek. Ze mogen niet van boord en kunnen met kerst niet naar hun familie. ‘Dat vind ik zielig, want kerst hoort leuk te zijn’, zegt Sijf (9) uit Scheveningen. ‘Sommigen zijn al een jaar niet thuis geweest.’  De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Sijf geeft de kaarten aan een reddingswerker

Eenzaam op zee 

Sijf en zijn klasgenoten vinden dat de mensen op de schepen wel een cadeautje verdienen. ‘Ze zijn vast heel eenzaam en hebben op de boot niks te doen.’ Daarom maakte Sijf samen met schoolgenoten 150 kerstkaarten met een persoonlijke boodschap. Die bracht hij, samen met een stapel kerstbroden, naar reddingswerkers van de KNRM. Zij leverden de cadeautjes met een reddingsboot af bij de schepen. ‘Ik hoop dat de bemanning er blij en gelukkig mee is.’ 

De kaart van Sijf kun je hieronder bekijken. De tekst gaat verder onder de foto.

De kaart van Sijf

Lilith knutselt voor zieke kinderen

Het zusje van Lilith (8) uit Haarlem heeft een darmziekte en moet regelmatig een paar dagen naar het ziekenhuis. Sinds het uitbreken van de coronacrisis merkt Lilith dat het daar minder leuk is. ‘De speelkamer is dicht waardoor kinderen vaak eenzaam op hun kamer zitten. Er mag ook maar één ouder langskomen en verder niemand. Ik vind het jammer dat ik niet naar mijn zusje mag als ze in het ziekenhuis ligt. Daarom wilde ik graag helpen.’ Lilith schakelde haar vriendinnen Emma (7) en Olivia (8) in om kerstkaarten te knutselen. Ze vonden een drukker die de kaarten 2500 keer wilde afdrukken en gingen langs de deuren om te kaarten te verkopen. ‘Door corona willen veel mensen een kaart sturen.’ De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Olivia, Emma en Lilith aan het werk

Cadeaus  

De vriendinnen verkochten al 1500 kaarten en zamelden zo drieduizend euro in. Van de opbrengst kopen ze kerstcadeaus voor de kinderen in het Emma Ziekenhuis van Amsterdam UMC. ‘We kopen speelgoed waar ze op hun kamer mee kunnen spelen, zoals knutselpakketten, lego en fimoklei.’ De dag vóór kerst brengen ze de cadeaus langs. Voor elk van de 150 kinderen één. ‘Ik vind het zielig dat ze tijdens kerst niet zoveel te doen hebben dus ik hoop dat ze hier heel blij mee zijn.’ 

Foto: de kaarten

 

Anderen lazen ook: Stelling: In de vakantie moet je elke dag iets goeds doen voor een ander.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is echt goed

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps