nieuwe attracties

Deze nieuwe attracties zijn snel, mooi en nieuw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dit jaar zijn er heel veel gloednieuwe attracties geopend in pretparken. De hoogtepunten.

Symbolica: Paleis der Fantasie in de Efteling

Vanaf 1 juli kun je in de nieuwste Efteling-attractie Symbolica, Paleis der Fantasie op bezoek bij koning Pardulfus.. Net als in Fata Morgana en Droomvlucht stap je in een karretje en word je meegenomen in een magische wereld. Er is al bekend dat Symbolica maar liefst drie verschillende routes krijgt, maar veel andere details zijn nog tot de opening geheim.

Draken temmen op vijftien meter hoogte

In Avonturenpark Hellendoorn woont sinds kort de enge draak Hellendra in de nieuwe attractie Het Drakennest. Die attractie is een soort grote ronddraaiende, heen en weer bewegende schijf met stoeltjes erop. De nieuwe attractie gaat snel en is best eng en hoog. Je moet minimaal 1.20 meter groot zijn voor een ritje.

Goud zoeken in Slagharen

Ook Attractiepark Slagharen heeft een nieuwe achtbaan: de Gold Rush. In deze achtbaan word je drie keer gelanceerd - voor- én achteruit - en maak je twee keer een looping. De baan is 33 meter hoog en de topsnelheid ligt op 90 kilometer per uur. Daarmee is Gold Rush de op één na snelste baan van Nederland, alleen de Goliath in Walibi is sneller.

Keihard glijden

Waterglijbaan-fans moeten deze zomer naar Tikibad Duinrell. Daar staat sinds kort de Triton. In een tweepersoonsband roetsj je daar met zo'n veertig kilometer per uur keihard van naar beneden door een grote trechter. Je glijdt tegen een wand omhoog en vervolgens keihard naar beneden, richting de volgende twee trechters. Niet voor angsthazen dus.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

echt gaaf ik zou ook wel in aldie atracties willen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps