Beeld ANP

Dieren lopen geen gevaar bij brand Beekse Bergen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een flinke brand heeft vanochtend veel schade aangericht aan het hoofdgebouw van vakantiepark Beekse Bergen. In het safaripark dat erbij hoort zijn gelukkig geen dieren gewond geraakt.

De enorme brand begon door een gaslek in het restaurant. Dat was nog wel even spannend omdat naast dat gebouw een opslagruimte is voor chloor van het zwembad. Als dat vlam zou vatten, zou dat voor giftige rook kunnen zorgen. Gelukkig stond de wind de goede kant op en gebeurde dat niet.

Uitgebrand

De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Wel is het hoofdgebouw met daarin een zwembad, een restaurant en een supermarkt helemaal uitgebrand

Dieren

Het safaripark waar alle wilde dieren wonen, ligt een stukje verderop. De dieren hebben geen enkel moment gevaar gelopen. 'Onze dierenverzorgers zijn onmiddellijk naar de dieren gegaan toen de brand uitbrak. Maar dieren raken over het algemeen gelukkig niet in de stress van rook', vertelde de directeur van Beekse Bergen aan journalisten.

Omroep Brabant maakte dit filmpje over de brand:
 

Anderen lazen ook: Giraf geboren in Beekse Bergen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook